Як навести порядок на кухні: 3 підходи

Кожна господиня знає, як складно навести і підтримувати порядок на кухні. Саме на прибирання цього приміщення, як правило, йде найбільше часу. А багатогодинні старання віднімають не тільки фізичні, а й моральні сили. Сьогодні ми розповімо про три підходи до прибирання кухні, які допоможуть вам і час заощадити, і кухонний простір підтримувати в належному вигляді.

Організуйте систему зберігання

У більшості випадків дисгармонія на кухні пов’язана з великою кількістю речей, хаотично розкиданих в різних зонах. Це заважає процесу приготування їжі і створює додатковий клопіт: за законами підлості сипучі продукти з упаковок обов’язково розсиплються на стіл. Щоб уникнути накопичення речей і створити оптимальні умови для зберігання кухонного начиння і продуктів, подбайте про наявність органайзерів.

Це спеціальні відсіки для різних типів продуктів і пристосувань. Найкраще, якщо ваша кухня спроектована таким чином, щоб всі потрібні речі відразу після закінчення ремонту лежали на своїх місцях. Якщо вам не пощастило – продуману систему зберігання можна створити самостійно. Зараз існує багато варіантів роздільників, контейнерів і відсіків.

Правило 10 хвилин

Якщо прибирати на кухні раз в місяць – приготуйтеся до багатогодинного марафону. А ось якщо помити холодильник в понеділок, в середу розібрати шафи, а в п’ятницю приділити увагу брудним вікнам – кухня швидко перетвориться, і перебувати там буде набагато приємніше. Приділяйте прибирання на кухні по 10 хвилин кожен день – і ви побачите, наскільки чистіше стане в цьому приміщенні.

Залиште робочу поверхню порожньою

Саме тут на кухні відбувається все кулінарне диво. Не варто піддаватися спокусі поставити сюди додаткові пляшечки або баночки лише для декору. Це місце, як магніт, притягує бактерії і мікроорганізми, тому дуже важливо щодня очищати його за допомогою спеціальних засобів. Цю ж процедуру потрібно проводити після кожного приготування їжі.

Перед тим як навести порядок на кухні, вам варто озброїтися цілим арсеналом спеціальних миючих засобів і пристосувань, які допоможуть очистити і знежирити всі поверхні. На кухні це має вирішальне значення.

Якщо вам пощастило творити свої кулінарні шедеври на великій просторій кухні, завдання ускладнюється в рази. Так як крім необхідності помити холодильник, мийку і обідню зону, вам потрібно підтримувати порядок на кухні ще в 5-9 важливих зонах. У такій ситуації краще всього довірити роботу фахівцям. Вони швидко приїдуть на місце зі спеціальною побутовою хімією, яка не становить небезпеки для людини, і обладнанням, яке допоможе вичистити все до блиску.

Це кращий спосіб, як навести порядок на кухні, і заощадити свій час для більш важливих і приємних занять! Ви можете бути впевненими в тому, що кухня буде не тільки чистою, а й безпечною – без шкідливих мікроорганізмів і бактерій.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *