Генеральне прибирання кухні: план робіт

Брудна кухня – видовище гнітюче. У такому просторі панують бактерії і стоїть несвіжий запах. У такому приміщенні не хочеться ні їсти, ні готувати. Щоденне швидке прибирання від серйозних забруднень кухню не врятує, адже з часом пил і жир накопичуються на поверхнях ручок, шаф, в важкодоступних місцях холодильника, на часто використовуваних побутових приладах.

Якщо кухня не блищить, а погляд постійно падає на ділянки, які “потрібно буде відмити” – саме час оголосити генеральне прибирання. Для прибирання на кухні знадобиться “потужна артилерія”: професійна побутова хімія, рукавички, губки, антибактеріальні засоби для холодильника і шаф, миючий гель і порошки для чищення, а також поліроль для дерева і металів.

уборка кухни

Що і як мити під час прибирання на кухні?

  1. Кухню відмити набагато складніше, ніж кімнати або навіть ванну. Адже саме тут є багато поверхонь різних типів, а також брудні сліди від жиру, молочних продуктів і овочів. Внутрішні поверхні шафок потрібно мити, використовуючи делікатні губки або серветки з м’яких матеріалів, щоб не завдати пошкодження на поверхні. Перед цією процедурою слід звільнити всі кухонні системи зберігання. Прибирання кухні – це позбавлення від старих “покладів”, тому в процесі очищення варто рішуче викинути все непотрібне.
  2. Шафи потрібно протерти, в тому числі зверху, а з витяжки слід видалити шар пилу і жиру. При цьому варто врахувати, з якого матеріалу виготовлені кухонні поверхні. Якщо шафи дерев’яні, їх потрібно добре промити у напрямку деревних волокон і відполірувати за допомогою поліролі. А ось якщо на кухні є поверхні з натурального каменю, їх протирають спеціальним засобом для граніту, мармуру або онікса. Плями з таких стільниць також можна усунути за допомогою спеціальних засобів. Ручки з кухонних шаф знімають, замочують в розчині миючого засобу, а потім очищають від бруду і полірують.
  3. Наступний крок – миття холодильника. Треба очистити його бічні поверхні, а всі полички вийняти і очистити від бруду. Після цього всі поверхні обов’язково дезінфікують. Морозилку також слід розвантажити і помити.
  4. Очищення потребує і духовка – зі стінок доведеться видалити шар кіптяви і жиру. Для цього використовують тільки м’який миючий засіб, а після процедури стінки добре промивають водою. Адже якщо на них залишиться шар миючого засобу, то в процесі приготування їжі його частинки можуть потрапити в їжу. Духовку потрібно мити не дуже вологою губкою, а після очищення духову шафу краще залишити відкритою для сушки.
  5. Вікно. Вікно потрібно вимити зсередини, якщо ваша квартира розташована на верхніх поверхах, то миття вікон зовні краще довірити професіоналам з клінінг-компанії.
  6. Завершальний акорд – відтирання мийки і миття підлоги. Мийку чистять не жорсткою делікатною щіткою, щоб на поверхні не залишилися потертості і подряпини. Підлогу в кухні миють розведеним у воді антибактеріальним засобом, щоб знищити бактерії і мікроби. Генеральне прибирання – непросте випробування для будь-якої сім’ї. Щоб не витрачати свій час і нерви даремно, звертайтеся в клінінгові компанії. Прибирання кухні (Київ) – це швидко і недорого, якщо за справу беруться професіонали з досвідом. Компанія “Profclean” використовує тільки гіпоалергенні професійні миючі засоби, які не купиш у звичайному магазині. Професіонали привезуть з собою повний набір необхідної побутової хімії і якісно очистять всі поверхні на вашій кухні. А поки вони будуть розмахувати губками і віниками, войовничо атакуючи ще не відмиті ділянки, ви зможете зайнятися більш приємними справами і провести цей час з сім’єю і друзями.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *